Osposobljavanje EZO-psihoterapeut

OSPOSOBLJAVANJE EZO-PSIHOTERAPEUT

Osnove ezoterijske psihologije + pedagoških temelja

U okviru svojih djelatnosti i ciljeva Hrvatskog udruženja prirodne medicine, shodno općenito teškoj situaciji u kojoj se nalazimo, te  zbog iznimne potrebe da se sve više osoba želi, treba i napokon nužno mora naučiti nositi sa  poteškoćama  koje nam život stavlja na leđa nudimo iznimno poticajan, mini studijski program – zanimljiv, kreativan i na stručnim osnovama utemeljen.

Osnovna pedagogija / osnova psihologije  /uvod u duhovnost i filozofiju

Ovaj Program Osnova Pedagogije i šire obrađene teme  Psihologija za početnike, nužnost je, a ne samo potreba svim terapeutima, iscjeliteljima, djelatnicima u javnim službama, djelatnicima u privatnim uslužnim sektorima i dr., ali i svim osobama koje ulažu snagu, volju, vrijeme i trud kako u oplemenjivanju  svojeg  osobnog života, tako i života svojih članova obitelji, prijatelja, poslovnih partnera, klijenata.

Ovaj tečaj osmišljen je ne samo  kao  ekstenzija vaših dosadašnjih stečenih znanja i vještina, već kao terapija u kojoj kroz aktivnost u savladavanju nekih bitnih elemenata pedagogije, psihologije i opće kulture pomažete sami sebi,  liječite povrede, edukacijom širite obzore, te osiguravate  minimum znanja potrebnog za siguran put oporavka od nekih traumatičnih ili loših životnih iskustava. Pedagoške osnove i razumijevanje istih, temelj  je   potreban svima – od najranije dobi do onih koji su  u onoj  životnoj dobi koja pretpostavlja kako se akumulirana mudrost i iskustvo trebaju pravilnim načinima pružiti mlađim generacijama.

Po završetku svih modula ovog tečaja  Hrvatsko udruženje prirodne medicine osigurava potvrdnicu, za svaki položeni stupanj. Diplomu (certifikati) svaki polaznik dobiva po uspješnom završetku svih modula  koja mu u tom slučaju  vrijedi kao potvrda za potrebe rada u privatnoj praksi u kojoj se nalaze svi razni terapeuti, bez obzira na njihovu izobrazbu i trenutno djelovanje odnosno zaposlenje.

Kroz 12 stupnjeva-modula, polaznik DOPISNO-KONZULTATIVNOM METODOM i uz korištenje suvremenih medija (Distance Learninga, i ostalih osobnih mogućnosti )  prolazi i upoznaje se raznim tematskim podlogama koje oplemenjuju znanje, razvijaju sposobnosti uočavanja i prepoznavanja psihološko-duhovnih poteškoća u razvoju pojedinca, pojačavaju svoju radnu terapiju ili metodu rada, te se osposobljuju za samostalan savjetodavni rad baziran na psihološkim odnosno pedagoškim temeljima.

Iz programa rada izdvajamo:

 • Rad na razvoju komunikacijskih vještina, upoznavanje sa predmetom i osnovama kulture izražavanja,
 • Opće pojmove didaktike i njezinih programa,
 • Pedagogiju,
 • Psihologiju,
 • Sociologiju,
 • Komunikologiju,
 • Ego, kompleksi,
 • Osobna adaptacija,
 • Sram, krivnja,
 • Anksioznost – depresija,
 • Ovisnosti,
 • Rad sa snovima,
 • Duhovnost, vjera,
 • Rad sa snovima, simbolima, brojevima, bojama.

Skripte su osigurane i one se nalaze u cijeni pojedinog modula.

Studijski program predviđa prijelaz iz jednog stupnja u drugi  prema vlastitim sposobnostima i afinitetima, točnije  po uspješnom  završetku svakog stupnja kroz ispitno gradivo, prelazi se na novo.

Ova studijska mogućnost raspoređena je u  rad  kroz 12 stupnjeva – modula, a tempo savladavanja gradiva, usvajanja gradiva, kao i ispita ovisi o svakoj  osobi individualno.

Cijena pojedinog modula iznosi:
1.250,00 kuna, oslobođeno PDV-a

Cijena svih modula, ako se radi o jednokratnoj uplati  predujmom umanjuje se te iznosi = 10.600,00 kuna